Antalya marka avukatı, marka hukukuna ve ilgili mevzuata hakim olup emsal davalarla bu alanda deneyim kazanmış avukattır. Konusunu marka ve patent oluşturan tüm hukuki işlerde, danışanlarına ve müvekkillerine yönelik hukuki çözümler sunar. Marka avukatı başlığı altına evleviyetle marka tanımı yapmak isabetli olacaktır. Marka; “Bir mal, hizmet ya da kurumu tanıtmaya ve benzerlerinden ayırmaya yarayan tescil edilmiş özel ad, kısaltma veya işaret.” şeklinde tanımlanır.
Mehmet Dursun Avukatlık & Arabuluculuk Bürosu, Antalya marka avukatı gereksinimine yönelik hukuki temsil ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Marka hukukuna yönelik edindiği bilgi, birikim ve deneyimi, müvekkillerinin ve danışanlarının istifadesine tahsis etmek suretiyle hak ve menfaat kaybının önüne geçen, arzu edilen müspet sonucun elde edilmesi adına özenli ve titiz bir çalışma icra eden Mehmet Dursun Avukatlık & Arabuluculuk Bürosu marka avukatları;
Sıralanan hizmetlerin yanı sıra marka hukukunun düzenleme alanına giren bütün hukuksal iş, işlem, uyuşmazlık ve davada hukuki temsil ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
Antalya marka avukatı; marka ve patent hukuku, fikri ve sınai haklar başta olmak üzere ticaret hukuku ve ilgili diğer hukuk dallarında uzmanlık sahibi hukukçudur. Temelde hukukun her alanında hizmet verme hak ve yetkisini haiz olan marka avukatı, uzmanlık alanı gereği daha çok marka hukukunun inceleme alanına giren hukuksal meselelerde vekillik ve danışmanlık hizmeti verir. Bu kapsamda marka avukatı;
Marka hakkı, hukuksal yönden sahibinin onayı olmaksızın markanın kullanılmasının önlenmesi imkanı sunan ve ayni etkileri bulunan mutlak haklardandır. Mutlak haklar ise herkesçe ihlal edilmeye elverişli olan ve fakat ihlal halinde hak sahibi tarafından herkese karşı ileri sürülebilen haklardır. Marka hakkı, hak sahibi kişi veya kuruma markayı kullanma, markadan faydalanma ve marka üzerinde tasarrufta bulunma noktasında inhisari (kendi başına) hak ve yetkiler sağlar.
Marka, bir teşebbüsün mal ve hizmetlerini sair teşebbüslerden ayırt edebilecek niteliktedir. Marka tanımı ve içerebileceği işaretler, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu m.4’te “Marka Hakkı ve Kapsamı” başlığı altında düzenlenmiştir. Açık ve net biçimde ayırt edilemeyen, dini semboller ihtiva eden, ticari faaliyet gösteren herkesin kullandığı, kamu düzenine ve ahlaka aykırılık teşkil eden vs. marka olarak tescil edilmesi mümkün olmayan işaretler de aynı Kanun m.5’te ifade edilmiştir.